„All face tox” – știința armoniei
"All face tox" - știința armoniei
Publicat la 4 noiembrie 2023
Autor dr. Cîrlioru Ioana Maria
Categorie Blog

Suntem sisteme care, pentru a ne conține conștient, în echilibru și a da gust lumii, necesităm atenție la toate nivelurile. Gândirea pozitivă este cu siguranță cel mai bun imunostimulator.
Corectare semnelor îmbătrânirii, fie ea extrinsecă sau intrinsecă, diminuă îngrijorarea și anxietatea asociată acestei perioade, având drept avantaj o mai bună funcționare la nivel personal, profesional sau social.
Terapia cu neuromodulatori (toxina botulinică) poate fi utilizată în scop estetic (riduri dinamice, asimetrii) sau în scop terapeutic (spasme, hiperhidroză).
Se consideră că rezultatele cele mai bune ale acestui tratament sunt obținute la pacienți cu vârste între 30 și 60 ani (îmbătrânite tip 2/3 Glogau) care prezintă riduri dinamice, prevenind astfel apariția ridurilor statice.
Toxina botulinică nu tratează laxitatea și pliurile gravitaționale. Acești pacienți vor beneficia de terapii specifice: biostimulatori, endolift, RF cu ac sau lifting chirurgical.
Toxina botulinică nu tratează ridurile statice adânci și leziunile pigmentare fotoinduse. Acestea vor fi lucrate cu lasere ablative / nonablative precum și cu fillere.
Odată cu vârsta, musculatura depresoare de la nivelul feței joacă un rol din ce în ce mai important și determină apariția unui aspect încruntat și trist.
În cadrul procesului de aging apar modificări structurale la toate nivelele: pielea devine laxă, țesutul gras diminuă și alunecă, oasele se rezorb iar mușchii devin hipertoni. Prin relaxarea musculaturii faciale se poate obține un aspect mai proaspăt, relaxat, optimist și în final mai tânăr al feței.
Expresia facială este rezultatul unui permanent joc depresori (mușchi care coboară structurile faciale) și ridicători (mușchi care ridică, liftează).
Treimea inferioară a feței și gâtul sunt zonele cel mai greu de manageriat din cauza complexității anatomice zonale, mobilității constante mandibulare, laxității cutanate de la nivelul gâtului cât și dificultății injectării de fillere în pielea delicată de la acest nivel sau utilizării de dispozitive bazate pe energie.
Extrem de populară în tratamentul ridurilor de expresie de la nivelul treimii superioare a feței, toxina botulinică utilizată și în treimea inferioară, în cadrul procedurii „all face tox”, reușește să restabilească un echilibru armonios depresori-ridicători, realizând astfel un adevărat lifting chimic.
„All face tox” se adresează ridurilor dinamice, statice, celor fine, celor hiperdinamice și rigidității musculare. Care este rezultatul?
– ochi larg deschiși cu liftare de pleoapă și sprânceană (injectarea mușchilor din treimea superioară a feței),
– piramida nazală cu vârf mai ridicat (injectare mușchi depresori ai septului nazal),
– etaj mediu repoziționat cu îmbunătățirea zonei infraorbitare, cearcănelor structurale, a volumului din treimea medie a feței, a șanțurilor nazogeniene (injectarea părții mandibulare a mușchilui platismal),
– dispariția zâmbetului gingival (injectare a mușchilui ridicător al buzei superioare),
– zâmbet firesc, diminuare riduri melomentale (injectare mentalis, DAO),
– diminuare „smokers lines” (injectare mușchiului orbicular al gurii),
– contur mandibular feminin
(injectare maseter),
– Nefertiti lift (injectare platismă supra și submandibulară).
De notat că rezultatul tratamentului nu presupune mimică inghețată cu aspect rigid ci un aspect mai relaxat, cu un contur facial armonios fără volum suplimentar adăugat.
Combinațiile sunt întotdeauna sinergice și benefice.Indicăm in mod special endoliftul și radiofrecvența cu ac dacă ne dorim a trata laxitatea precum și firele de lifting dacă ne dorim a repoziționa structuri alunecate.
„All face tox” vorbind despre viitor dar și despre trecut, bazată pe principiile noii anatomii funcționale, lift „smart” agingului coroziv!

Articole din aceeasi categorie