Laserul endovaginal Ladylift
Publicat la 11 iulie 2020
Autor dr. Cîrlioru Ioana Maria
Categorie Blog

Laserul endovaginal Ladylift (Aton) – terapie regenerativă pentru zona intimă.

 

Rezultatele laserelor fracționale nonablative la nivelul pielii sunt uimitoare, cu recuperare imperceptibilă și menținerea lor în timp.
În ultimii ani indicațiile lor s-au extins, cuprinzând și regenerarea zonelor intime.
Factori diverși precum nașterea naturală, menopauza, procedurile chirurgicale locale, îmbătrânirea naturală, obezitatea, fumatul sau histerectomia influențează zona vaginală conducând la întinderea structurilor locale, cu apariția sindromului de relaxare vaginală, a incontinenței urinare, a prolapsului organelor pelvine sau atrofiei vaginale.
Laserul endovaginal rezolvă aceste probleme readucând zona la elasticitatea și contractilitatea inițiale, substratul fiind de remodelare a fibrelor de colagen și elastină cât și de creștere a vascularizației din peretele vaginal, zona perivaginală și fascia endopelvină.
Senzația de iritare, lipsa de lubrifiere și arsură scad simțitor în intensitate post terapie, efecte resimțite în îmbunătățirea vieții intime.
Laserul Ladylift – Aton – Eufoton folosește lungimea de undă de 1470 nm, creând microcanale de coagulare laser, fără a altera mucoasa vaginală, avantajele lui fiind:
– protejarea țesutului de eventuale arderi necontrolate,
– acoperire uniformă a țesutului prin emisie circulară a energiei laser,
– fără durere,
– fără anestezie locală,
– tratament rapid (cca 10 min),
– tratarea concomitentă și a zonei vulvare cu ajutorul laserului fracțional,
– nu necesită timp de recuperare,
– efect pe termen lung.
Mai nou, indicațiile de tratament cuprind și lichenul scleroatrofic vaginal.
Este obligatoriu examenul ginecologic anterior, inclusiv testul citologoc Babeș – Papanicolau și examenul de secreție vaginală.
Rezultatele devin vizibile după 4 săptămâni de la tratament, fiind necesare 4 – 5 ședințe, la un interval de 30 de zile.

 

Articole din aceeasi categorie