Nefertiti lift – frumusețe și grație egipteană
Nefertiti lift - Dermatologie cosmetica Suceava
Publicat la 15 august 2020
Autor dr. Cîrlioru Ioana Maria
Categorie Blog

Nefertiti, în traducere „frumoasa care, iată, vine”, regina fascinantului Egipt, „icon beauty” de 3000 de ani, frumoasă și puternică, este un model de proporții și simetrie facială cu o linie mandibulară și a gâtului armonioasă și perfect conturată.
„Nefertiti lift”-ul, procedura care-i poartă numele, este o tehnică nonchirurgicală, minim invazivă, de remodelare a etajului inferior al feței, liniei maxilare, gâtului și decolteului folosind toxina botulinică, aspectul fiind de …. lifting, piele întinsă, cu profil frumos conturat.
Procedura de „Nefertiti lifting” extins asociază și alte proceduri: injectare de acid hialuronic în scop volumizator sau de hidratare, tehnici de stimulare colagenică precum laserele fracționale, radiofrecvența , firele de lifting sau endoliftul laser.
Pielea de la nivelul gâtului, decolteului și mâinilor sunt, de cele mai multe ori, etalonul vârstei noastre cronologice pentru că rămân în urmă cu îngrijirea, iar dacă pentru față am lucrat ceva proceduri estetice diferența devine și mai evidentă.
Vârsta, gravitația, variațiile în greutate, soarele, solarul, poziția aplecată a capului în timpul cititului sau a folosirii tehnologiei mobile influențeză în timp armonia profilulului nostru. Modificările se datorează structurii particulare ale pielii la acest nivel ,asemănătoare pielii pleoapelor, rezorbției padurilor de grăsime cu rol de susținere dar și hipertonicității care apare la nivelul mușchilor depresori (platisma de la nivelul gâtului și mandibulei, mușchiului maseter, mentalis sau depresor al colțului gurii).
Toxina botulinică este folosită cu mare succes în corecția ridurilor dinamice ale părții superioare a feței. „Nefertiti lifting”-ul o folosește în mod delicat și în doze mici, cu rezultate uimitoare asupra liniilor orizontale și diagonale de la nivelul gâtului, decolteului, cu îmbunătățirea ridurilor marionetă, aspectului colțurilor gurii, a aspectului de coajă de portocală la nivelul bărbiei sau a zonei maseterului prea evidente.
Practic, mecanismul este cel de relaxare a musculaturii din zona inferioara a fetei si gatului,musculatura cu efect antagonist de la nivelul zonelor superioare ale feței, realizând aspectul de lifting.
Cui i se adresează terapia?
– pacientelor între 35 – 55 de ani,
– pacientelor cu benzi platismale evidente,
– pacientelor cu contur facial pierdut,
– pacientelor cu greutate normală,
– pacientelor cu tonus cutanat normal sau aproape normal.
Pacientele sub 35 de ani pot beneficia de mezobotox, iar cele peste 55 de ani de celelalte proceduri de regenerare enumerate. Desigur, terapia este personalizată în funcție de starea țesuturilor.
Avantaje:
– terapie rapidă (5-10 minute)
– minilift în câteva zile,
– fără timp de recuperare,
– efect natural, fără adăugare de volum feței,
– cel mai important: efect preventiv, antiaging.
Revin cu îndemnul de a face lucrurile din timp.
Nu uitați, dacă ajungeți la Berlin, să vizitați Neues Museum, unde puteți admira bustul, datând din 1347 î.H., al frumoasei Nefertiti, model de frumusețe pură.

Articole din aceeasi categorie