Laserul fracțional nonablativ, regenerare în pas cu timpul
Laserul fracțional nonablativ
Publicat la 26 septembrie 2020
Autor dr. Cîrlioru Ioana Maria
Categorie Blog

Despre obiecte și energia lor benefică, pe care o împrumutăm și le-o împrumutăm, ne poate vorbi laserul fracțional Aton – Eufoton 1470nm. La propriu, un device energetic (laser diodă), el creează bucurie și energie pozitivă, fiind time-friendly, un dispozitiv al vremurilor actuale, oferind rezultate uimitoare, cu recuperare imperceptibilă sau abia vizibilă, adevărat prieten al timpului personal și al timpului, în general.
Cu o lungime de undă (1470nm) care îi oferă absorbție în apă și penetrare profundă, la nivelul dermului, fără a leza suprafața (epidermul), această tehnologie este alegerea ideală dacă ne referim la terapiile de regenerare tegumentară.
Indicații:
– textura (pori dilatați, riduri fine, cicatrici postacneice sau de altă natură,vergeturi)
– culoare (discromii de tot felul, melasmă)
Mecanismul este cel de fotocoagulare laser sub forma unor microcanale în derm, cu păstrarea epidermului, țesutul din jur fiind sursa regenerării și a producției de nou colagen, ascunsă privirii dar existentă și extinsă pe o perioadă de 2 – 3 luni, cât e necesar colagenului pentru a se regenera. Celulele noi, proaspete, strălucitoare, conferă tenului un aspect ameliorat textural și coloristic, imediat vizibil și cu îmbunătățiri ulterioare.
Avantaje:
– fără timp de recuperare,
– terapie rapidă (10 -15 minute),
– anestezie cu cremă anestezică,
– potrivită oricărui fototip,
– efect vizibil imediat.
Pentru efecte sporite recomandăm asocierea cu terapiile de regenerare – hidratare care vin cu plusul de substanțe nutritive necesare fibroblastului pentru o bună sinteză de colagen (terapii precum mezobooster, mezobotox, PRP sau peelingurile moderne biorevitalizante). De asemenea fotoregenerarea IPL aduce un plus pe partea de culoare (cuperoză, rozacee, pigment). Recomandăm ședințe spațiate sau apropiate ca timp, in cazul cazul asocierilor și, bineînțeles, în ceea ce privește laserul, un număr de 4- 6 ședințe lunare, adaptate necesităților.
Studiile clinice demonstrează că aceste device-uri au efect age-reverse, ceea ce este uimitor pentru o tehnologie cu recuperare imperceptibilă și, în general, pentru o terapie de medicină estetică.
Laserul fracțional nonablativ împreună cu mezoboosterul sau mezobotoxul sunt terapiile de bază, absolut obligatorii în îngrijirea femeii moderne, recomandarea fiind aceea de a fi efectuate de minim 3 -4 ori/an. Optimizarea rezultatelor acestor terapii la domiciliu cuprinde utilizarea de serumuri și creme antioxidante, cu conținut de peptide și acid hialuronic și, bineînțeles, creme de soare.
Nu uitați de laserul fracțional… regenerarea semnelor timpului, din timp și în pas cu timpul.

 

Articole din aceeasi categorie