Terapii estetice de toamnă
Terapii estetice de toamnă - Blog - Esderm Cabinet dermatologie estetica Suceava
Publicat la 17 octombrie 2020
Autor dr. Cîrlioru Ioana Maria
Categorie Blog

„Femeia este al cincilea anotimp, în care natura se odihnește, amintindu-și toate florile primăverii, toate privighetorile verii, toți strugurii toamnei și toate ninsorile iernii”(Gh. Vieru). Sărbătorim frumusețea în orice anotimp, toamna cu terapii regenerative, lasere și terapii de hidratare.
Ca anotimp tranzițional, cu temperaturi mai scăzute și radiații UV mai puțin intense, toamna ne asigură liniștea necesară regenerării după terapiile care implică exfoliere, inflamație și „descoperă” tenul. Acum e momentul potrivit realizării acestor tratamente fără risc de complicații postprocedurale, cum e hiperpigmentarea postinflamatorie (pete maro pe zonele de lucru, rezultat al acțiunii soarelui pe o piele inflamată, în curs de recuperare).
Începutul sezonului rece e perioada în care vom corecta semne noi sau vechi de fotoîmbătrânire și, de asemenea, vom pregăti tenul pentru iarnă, hidratându-l.
Afecțiunile-vedetă tratate iarna sunt melasma, rozaceea, acneea, petele solare sau de vârstă, xeroza (pielea uscată).
Peelingurile chimice, anterior realizate ca terapii de sine stătătoare, azi, de cele mai multe ori sunt tratamente adjuvante și potențatoare ale altor terapii (dermapen, laser fracțional, tratamente de curațare a tenului acneic, radiofrecvență, mezoterapie). Cele superficiale deschid drumul bunei funcționări a acestor terapii, exfoliiind epidermul. Cele medii și profunde sunt lucrate zonal (cicatrici postacneice, keratoze) și asociate cu terapii de regenerare fracțională (dermapen, laser fracțional), acțiunea lor fiind profundă, la nivelul dermului. În acest mod evităm atât recuperarea îndelungată, la domiciliu, pe care o presupune peelingul mediu, cât și riscul hiperpigmentării postinflamatorii.
Preferăm peelingurile noi, biorevitalizante, foarte eficiente și ușor de realizat, grație ultimelor tehnologii.
Toamna este, cu siguranță, sezonul laserelor.
IPLul presupune fotoprotecție strictă și evitarea tratării fototipurilor închise. Rezultatele sunt spectaculoase în terapia fotoîmbătrânirii, rozaceeei și a diverselor probleme pigmentare (melasmă, efelide și pete solare).
Laserele fracționale pot fi setate suplimentar în acest sezon, la energii mai mari, cu eficiență sporită în procesul regenerativ.
Laserul NdYAG 1064nm in modul de lucru epilare sau vascular, permite tratarea și a fototipurilor închise, poate fi lucrat pe pielea bronzată dar necesită repaus de la expunerea solară timp de 1 lună, postprocedural, sezonul rece fiind unul favorabil și acestei terapii.
Dermapenul – tratamentul cicatricilor postacneice și al vergeturilor, implică inflamație în procesul de recuperare, deci e o terapie „safe” la vreme de toamnă.
Temperaturile scăzute la exterior, umiditatea scăzută, căldura artificială din locuințe, deshidratează tenul și predispun la xeroză, ulterior apărând zone de iritație, eczemele, ridurile fine. Terapiile hidratante de genul mezoterapiei-booster, terapiei cu oxigen hiperbaric sau noneedle-mezoterapiei sunt de bun augur în acest sens, refăcând hidratarea și bariera protectoare tegumentară.
Regenerăm, retexturăm, biorevitalizăm și astfel păstrăm prospețimea și calitatea pielii noastre, grație toamnei, anotimpul culorilor, roadelor bogate și al frumuseții!

Articole din aceeasi categorie