„Aesthetic man’s world”
Aesthetic man’s world - Blog - Esderm Cabinet dermatologie estetica Suceava
Publicat la 14 noiembrie 2020
Autor dr. Cîrlioru Ioana Maria
Categorie Blog

Frumusețea, eleganța și aspectul îngrijit nu sunt atribute strict feminine. Darurile tehnologice și științifice, arta din spatele terapiilor estetice sunt bunuri comune pe care le putem folosi cu decență și bun simț pentru a ne menține prospețimea chipului. Echilibrul psihic și forma fizică bună fac parte din aceeași abordare holistică a sănătății.
În timp, terapiile estetice minim invazive cerute de bărbați au trecut de la garderoba de bază – terapii de îngrijire generală a pielii la o garderobă mai nuanțată cum e injectarea de toxină botulinică, reconturare sau revolumizare cu filere.
Estetica masculină e o nouă frontieră în dermatologia cosmetică. Deși procedurile estetice sunt aceleași, aplicarea lor, obiectivele și parametrii cu care lucrăm sunt total diferite.
Și totuși… ce își doresc bărbații?
– terapii estetice noninvazive
– terapii estetice multiple în aceeași sesiune
– vizite mai rare în cabinet
– aspect natural
– recuperare rapidă postprocedurală.
De ce trebuie să țină cont medicul, conform medicinei bazate pe dovezi? De faptul că bărbații au:
– un epiderm și derm mai gros, deci ridurile vor apărea mai târziu
– musculatură mai bine dezvoltată, deci vor prezenta riduri mai adânci
– vascularizație bogată, cu risc de edem și echimoze postprocedurale
– glande sebacee mai multe – necesar mai mare de terapii retexturante și matifiante (lasere fracționale, dermapen, peelinguri chimice, mezobotox)
– frunte largă și plată – mai multe puncte de injectatre în cazul toxinei, se injectează acid hialuronic în cantități mici pentru a evita aspectul convex
– sprâncene localizate mai jos – atenție în injectarea toxinei care poate determina ptoza la acest nivel
– sprâncene drepte – de evitat liftingul de sprânceană, feminizant
– linie mandibulară bine definită, maseter proeminent – se va injecta maseterul doar în caz de hipertrofie, se va contura zona cu acid haluronic dacă e prea puțin definită.
– obraji cu zonă malară proeminentă, cu apex medial ,cu volum anteromedial – acidul hialuronic va urma aceeeași distribuție
– bărbie cu aspect pătrat, bine contrată – acidul hialuronic poate realiza o veritabilă „mentoplastie lichidă”, păstrând forma, conturând și proiectând anterior, la nevoie, zona de menton
– unghi nozolabial și nazofrontal mai mic decât în cazul femeilor – terapiile estetice având menirea de a-l conserva
– alopecia androgenetică mai frecventă și apărută la vârste tot mai mici – se va efectua testare genetică, mezoterapie, PRP, dermapen.
Reprezentând pe moment 10% din totalul terapiilor dermatocosmetice, estetica masculină câștigă teren nou, anual. Aspectul facial îngrijit joacă un rol important în percepția socială și are un impact considerabil asupra interacțiunilor din această zonă dar și al stimei de sine, bonusul fiind un „selfie” natural.
Chip atractiv, natural, cu piele calitativă textural și contur regulat, specific masculin, evitând extremele (aspect feminizant sau hipermasculin) e echilibrul pe care atât medicul cât și pacientul trebuie să-l mențină.
Terapiile de îngrijire texturală sunt la liber însă naturalețea păstrează mimica (toxina va relaxa și nu îngheța mușchii animatori ai ridurilor), conturează specific chipul masculin și păstrează proporțiile, volumizând discret.
Terapiile estetice moderne minim invazive sunt garderobă nouă frumuseții masculine pentru că e important să fim cu toții sănătoși, atractivi și mai ales noi înșine!

Tratamentul ridurilor de expresie ale frunții cu toxină botulinică.

Tratamentul ridurilor de expresie ale frunții cu toxină botulinică.

Articole din aceeasi categorie