Regenerare din resurse proprii: PRP și masca CO2 Ribeskin, gură de oxigen pentru tenul tău
PRP și masca CO2 Ribeskin - Blog - Esderm Cabinet dermatologie estetica Suceava
Publicat la 6 februarie 2021
Autor dr. Cîrlioru Ioana Maria
Categorie Blog

Culoarea și textura pielii noastre nu trebuie să fie doar o metaforă a întâmplării și a moștenirii genetice. În prezent avem la dispoziție o paletă largă de terapii regenerative care stimulează și suplinesc funcții pierdute și încetinite ale celui mai mare organ al corpului nostru, pielea.
Toate aceste terapii folosesc și resurse proprii la care se adaugă un mai mic sau mai mare „touch tehnologic”, în funcție de device-ul folosit.
Între terapiile care se bazează strict pe resurse regenerative proprii sunt și PRP (Platelet Rich Plasma) – vestita terapie „vampir” – folosind propria plasmă bogată în trombocite , cât și masca CO2 ce folosește oxigenul sanguin.
Aceste terapii au efecte ceva mai „soft”, vizibile imediat dar și în timp, sunt mai „naturale”și aproape lipsite de efecte adverse.
În cazul PRP rolul plasmei este de a regenera și retextura pielea, acțiunea benefică fiind atât la nivel epidermic, datorită factorilor de creștere specifici, cât și la nivel dermic, cu stimularea funcției și a creșterii numărului de fibroblaști, celule producătoare de colagen. Factorii de creștere vasculari vor determina angiogeneză suplimentară cu activarea microcirculației, iar peptidele și citokinele repară daunele foto și cronoîmbătrânirii.
Cum se realizează aceasta terapie?
Sângele recoltat pe un kit special se centrifughează, iar plasma rezultată se reinjectează pe principiul mezoterapiei cu ac.
Utilitate:
– oricărei zone ce necesită regenerare, inclusiv scalp,
– fară limită de vârstă,
– bun adjuvant al tuturor terapiilor estetice, de la fire de lifting la toxina botulinică, acid hialuronic sau lasere,
– rol reparator in cazul terapiilor de regenerare fractională (lasere fracționale sau dermapen) cu downtime mai redus și potențarea efectului. Masca CO2 Ribeskin e o terapie relaxantă, ce folosește un gel de carboxiterapie și o mască activatoare.
Principiul acestei terapii este efectul Bohr, adică schimbul dintre CO2-ul din mască, ce pătrunde în piele, și oxigenul din microcirculație. Rezultatul este vizibil imediat: ten radiant, luminos, odihnit, inclusiv în “zona de cearcăn”, curat și hidratat în același timp.
Oxigenarea celulară,energie necesară vieții, are un efect activator circulator, metabolic, analgezic și miorelaxant la nivel capilar, detoxifiant și trofic.
Avantaje:
– terapie rapidă și relaxantă,
– adjuvant de nădejde al terapiilor de reconturare sau regenerare facială.
Așadar oxigen, factori de creștere și peptide din resurse proprii… Aceste terapii “fără vârstă” sunt un boost regenerativ natural, un minim de contribuție personală pe care o putem oferi cărții de vizită vii – propriul chip.

Articole din aceeasi categorie