„Ordinea e baza pe care se clădește frumusețea.” Pearl Buck
Întocmesc acest mic „ABCdar estetic” cu același gând pe care-l am mereu când scriu un articol: de a-mi educa pacienții, de a-i informa și conștientiza cu privire la terapiile în vigoare, ce pot face ele cu adevărat și cum pot fi folosite în modul cel mai natural și decent posibil cu instrumente ale slow-agingului.
Suntem proprii arhitecți din toate punctele de vedere, iar a avea grijă de corpul nostru înseamnă respect față de propria sănătate, bunul nostru cel mai de preț.
Alegerile au și ele „stilul” lor, care se dobândește prin bun simț și bun gust, făcând diferența dintre mediocritate și excelență.
Așadar …. ABCdar!
𝐀𝐜𝐢𝐝𝐮𝐥 𝐡𝐢𝐚𝐥𝐮𝐫𝐨𝐧𝐢𝐜– este o substanță de consistența unui gel, cu o structură similară celui produs în corpul nostru, care se folosește pentru a umple riduri, recontura fața sau biorevitaliza pielea. A NU se confunda cu toxina botulinică, substanță care are efect relaxant muscular, deci cu acțiune doar pe relaxarea ridului, nu pe umplerea lui. Acidul – volumizare / toxina – relaxare.
𝐁𝐢𝐨𝐫𝐞𝐯𝐢𝐭𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 este o variantă a mezoterapiei utilizată după vârsta de 30 de ani. Diferența față de mezoterapia clasică constă în concentrația mai mare de acid hialuronic liber, cu greutăți moleculare diferite, care conferă o hidratare superioară mezoterapiei având și un efect restructurant. Ea se poate realiza și cu alte tipuri de substanțe ca acidul polilactic (Sculptra) sau hidroxiapatita de Ca (Radiesse).
𝐁𝐚𝐛𝐲 𝐛𝐨𝐭𝐨𝐱 – injectare de toxină botulinică în doze mai mici decât cele standard, cu efect mai „soft”.
𝐁𝐢𝐨𝐧𝐮𝐭𝐫𝐢𝐥𝐢𝐟𝐭– combină biorevitalizarea cu cu liftingul cu acid hialuronic linkat în grad mic, rezultatul fiind acela al unui lifting lichid ușor, injectarea fiind realizată cu o canulă specială, ca și în cazul filerelor.
Bionutrishape este o altă procedură care combină în același timp biorevitalizarea cu refacerea volumelor cu acid hialuronic puternic linkat, care se injectează profund, înlocuind practic structurile pierdute (os, țesut gras).
𝐁𝐢𝐨𝐧𝐮𝐭𝐫𝐢𝐧𝐞𝐜𝐤– este o variantă de bionutrilift realizată la nivelul gâtului.
𝐁𝐢𝐨𝐧𝐮𝐭𝐫𝐢𝐥𝐢𝐩– varianta de bionutrilift la nivelul buzelor.
Biorivolumetria reunește biorevitalizarea cu substanțe biocompatibile și bioresorbabile cu regenerarea, restructurarea și revolumizarea, într-un concept de refacere 3D a structurii pielii.
𝐂𝐫𝐢𝐨𝐬𝐭𝐢𝐦𝐮𝐥𝐚𝐫𝐞𝐚 – terapie stimulatoare de colagen cu ajutorul frigului (azot lichid) cu efect de fermitate, luminozitate.
𝐂𝐫𝐢𝐨𝐥𝐢𝐩𝐨𝐥𝐢𝐳𝐚 – terapie lipolitică, folosind frigul, localizat.
𝐂𝐫𝐢𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐚 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐥𝐚̆ – îndepărtarea prin înghețare a micilor tumorete cutanate cu ajutorul oxidului de azot.
𝐃𝐞𝐫𝐦𝐚𝐩𝐞𝐧 – terapie de regenerare fracțională mecanică, cu ajutorul microacelor. Repară textura și culoarea pielii ( cicatricile postacneice și de altă natură, riduri, porii dilatați, vergeturile).
𝐄𝐧𝐝𝐨𝐥𝐢𝐟𝐭𝐮𝐥 𝐥𝐚𝐬𝐞𝐫 – liftingul pielii lăsate cu ajutorul unei fibre optice-laser, extrem de fine, care lucrează subcutanat.
𝐄𝐩𝐢𝐥𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐥𝐚𝐬𝐞𝐫 – variantă de fotoepilare – laser YAG 1064nm/ Alexandrite 755nm/ Diode 810 – 940nm – cu rezutate menținute în timp (ani).
𝐅𝐢𝐫𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐢𝐟𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐫𝐞𝐳𝐨𝐫𝐛𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞 – ridică și repoziționează structurile fără a adăuga volum, fără a schimba mimica, forma sau dimensiunile feței.
𝐇𝐢𝐝𝐫𝐨𝐝𝐞𝐫𝐦𝐚𝐛𝐫𝐚𝐳𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 – procedură de exfoliere cu ajutorul soluțiilor cu conținut de acizi și a vacuumului, parte a tratamentului de curățare a tenului acneic sau primer al oricărei terapii.
𝐇𝐈𝐅𝐔 – ultrasunete de frecvență înaltă, care sunt focusate adânc în piele şi țesutul subcutanat, ajungând până la nivel muscular, cu efect de rejuvenare facială sau lipoliză – reconturare corporală.
𝐈𝐏𝐋-𝐮𝐥 (𝐥𝐮𝐦𝐢𝐧𝐚 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐧𝐬 𝐩𝐮𝐥𝐬𝐚𝐭𝐚̆) – tratează, folosind o plajă de lungimi de undă roșeața (cuperoza, rozaceea, leziunile vasculare) dar și leziunile pigmentare (melasma, efelide, lentigo).
𝐋𝐚𝐬𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐂𝐎𝟐 – laser ablativ care îndepărtează toate straturile pielii tratate, cu două variante: chirurgical – tratamentul diverselor leziuni benigne sau precanceroase ale pielii și fracțional – cu efect restructurant al cicatricilor pielii foto sau cronoîmbătrânite.
𝐋𝐚𝐬𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐟𝐫𝐚𝐜𝐭̗𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐧𝐨𝐧𝐚𝐛𝐥𝐚𝐭𝐢𝐯 – laser fracțional care păstrează epidermul, regenerarea fiind „invizibilă”, din țesutul înconjurător microcoloanelor laser, cu efect final în 2 -3 ani și recuperare imperceptibilă.
𝐋𝐚𝐬𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐞𝐧𝐝𝐨𝐯𝐚𝐠𝐢𝐧𝐚𝐥 𝐋𝐚𝐝𝐲𝐥𝐢𝐟𝐭 𝐀𝐭𝐨𝐧 – laser fracțional nonablativ cu acțiune endovaginală fără durere, fără afectarea mucoaselor, tratament eficient al atrofiei vaginale și al incontinenței urinare.
𝐋𝐚𝐬𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐯𝐚𝐬𝐜𝐮𝐥𝐚𝐫 – fotocoagulează vasele de orice fel, cu diametru sub 2mm, cu păstrarea pielii intacte. Indicații: venectazii, vene reticulare, angioame, cuperoză.