Laserul Emerald – despre naturalețe în sculptarea corporală noninvazivă
Laserul Emerald - despre naturalețe în sculptarea corporală noninvazivă
Publicat la 18 decembrie 2022
Autor dr. Cîrlioru Ioana Maria
Categorie Blog

Cei care iubesc mâncarea știu că se vede atât în gesturi cât și pe cântar.
Neurogastronomia susține că savoarea nu vine din mâncare ci din creier. Mâncatul emoțional compensează nemulțumirile pe când organismul nostru nu mai recunoaște alimentele hiperprocesate, care nu vin din natură, fiind dotat obligatoriu, din naștere, cu mecanisme de îngrășare. Rezultatul: obezitate, suprapondere sau depozite adipoase localizate, nedorite, factori de risc pentru boli cardio­vasculare, diabet sau cancere.
Obezitatea asociază frecvent și boli dermatologice: micoze, acnee, psoriazis, dermatite seboreice, vergeturi, hiperkeratoze plantare.
Procesul de slăbire sau reconturare este unul complex și nicidecum atât de simplu precum promit dietele-miracol. Organismul nostru deține obstacole naturale fiziologice și psihologice în tot acest demers.

De la Boticelli și Rubens și până astăzi standardele s-au schimbat. Încadrați în trendul epocii sau nu, suntem conștienți că sănătatea și armonia sunt mai importante decât frumusețea.De aici și necesitatea de noi terapii de reconturare corporală noninvazive care să abordeze fenomenul în ansamblu luând în calcul atât țesutul adipos subcutanat cât și cel de la nivel de organ și cel mai important evitarea fenomenului de rebound prin terapii prea agresive care antrenează traumă, apoptoză (moarte celulară). Este importantă, de asemenea, prezervarea unui țesut atipos restant. Acest lucru este necesar deoarece țesutul adipos e un adevărat organ endocrin contribuind la echilibrul energetic, metabolismul glucozei (prin secreția de insulină), comportamentul alimentar (prin secreția de leptină), controlul coagulării, tensiunii arteriale, imunității, feminității (prin secreție de hormoni estrogeni).

După 24 ani de cercetare în domeniu și studii clinice complexe, compania americană Erchonia ne pune la dispoziție laserul EMERALD, primul laser LLLT aprobat de FDA pentru sculptare corporală noninvazivă și singurul aprobat a fi folosit și la pacientii obezi cu IMC peste 30. Acest dispozitiv e unul revoluționar redefinind conceptul de performanță și eficacitate în acest domeniu deoarece realizeză o abordare holistică respectând fiziologia organismului:
– nu determină apoptoză (micșorează adipocitul, nu îl elimină, îl reeducă metabolic), eliminând astfel și fenomenul de rebound (reangrășare sau redistribuire a grăsimii localizate cum se întamplă în cazul terapiilor ce determină apoptoză),
– lucrează tesutul gras subcutanat dar și pe cel de la nivel de organ (indirect, prin mimetism celular, celulele nelucrate laser, prin căi specifice de semnalizare își micșorează dimensiunile, pacienții notând reconturare și a altor zone),
– reconturează circumferențial, 360 grade,
– reglează metabolic întregul organism (insulina, leptinele, glicemia),
– crește nivelul energetic crescând de 400 ori nivelul ATP ce are drept sursă lipidele eliberate din adipocit,
– poate trata orice zonă a corpului, precum și 2-3 zone în aceeași ședință,
– efect antiaging la nivel celular (crește numărul de mitocondrii viabile).

Mod de acțiune: energia fotonica a laserului Emerald cu lungime de undă de 532 determină la nivel de membrană adipocitară pori, prin care sunt eliberate în spațiul interstițial acizi grași și trigliceride emulsifiate care vor fi îndepărtate cu ajutorul pasajului limfatic, macrofagelor sau ficatului respectiv intestinului. Targhetul undei laser la nivel celular este enzima citocrom C oxidaza care va activa mitocondriile crescând ATPul celular și favorizând peroxidarea lipidelor și eliberarea de oxid nitric.

Rezultat: adipocit micșorat, țesut gras mai compact ca densitate și organizare, energie mai multă (ATPul crește de 400 ori) , efect in cascadă prin cai de semnalizare specifice, intercelulare, cu reconturare și a zonelor nelucrate dar și reducerii grăsimii viscerale, mesaje corecte înspre creier cu redobân­direa echilibrului hormonal și metabolic general.

Mod de lucru:
· zece emițătoare laser lucreză simultan pe zona aleasă,
· 30min /zonă – 15min pe zona anterioră, 15min pe zona posterioară,
· număr necesar de ședințe: minim 10 (variază în functie de IMC),
· interval între ședințe 1 săptămână,
· nu doare, e nontermic, nu îngheață țesutul.

Responsabilitățile pacientului:
– hidratare (2 l apă pe zi) ,
– dietă neutră sau hipocalorică care să includă alimente funcționale, cât mai naturale,
– efort fizic regulat tip cardio, peste 25 minute durată cu avantajul scăderii riscului bolilor cardiovasculare și hipertensiunii arteriale sau de forță cu avantajul sporirii densității osoase și a tonusului muscular,
– evitarea alcoolului, fumatului, cafelei în exces,
– drenaj limfatic (masaj manual sau drenaj automat).

Asocieri fericite și potențatoare:
– radiofrecvența pentru efect suplimentar drenant, lipolitic și stimulator colagenic,
– mezoterapia lipolitică,
– undele de șoc,
– lipoliză zonală cu laser diodă Aton 1470 nm.

Pot fi necesare mai multe ședințe la pacienții obezi, fumători, peste 55 de ani, cei sub tratamente psihiatrice, în menopauza sau dacă greutatea a variat cu mai mult de 4- 5 kg în ultimele 3 luni.

În concluzie, această tehnologie este cu adevărat revoluționară prin abordarea holistică a fenomenului de obezitate, adipozitate localizată sau suprapondere. Rezultatele obținute se mențin timp îndelungat dacă și stilul de viață este corespunzător, laserul Emerald aflându-se în fruntea procedurilor de reconturare corporală noninvazivă ca număr de centimetrii pierduți per zonă (în medie 10-12cm).
Cel mai mare câștig rămane însă cel al îmbunătățirii stării de sănătate și a celei de bine pentru o viață eficientă, conectată și plină de inspirație.

Articole din aceeasi categorie