Silfirm X – inovație și excelență în rândul terapiilor adresate calității pielii
Silfirm X - inovație și excelență în rândul terapiilor adresate calității pielii
Publicat la 21 ianuarie 2023
Autor dr. Cîrlioru Ioana Maria
Categorie Blog

Credem că ceea ce suntem și facem contează. Dorim să avem grijă de cei de lângă noi, să fim utili societății, să facem bine, să dăm ceva înapoi.Educația medicală se face greu și fără sprijinul vostru activ nu putem vedea schimbări importante.
Informarea corectă vă scutește de bani mulți aruncati pe tratamente fanteziste.
Tocmai acesta este motivul pentru care fiecare tehnologie nouă pe care o punem la dispoziție în cabinet e aleasă cu grijă și e susținută de bogate evidențe științifice.
Pielea calitativă e frumoasă și sănătoasă la orice vârstă. Înseamnă armonie, naturalețe și grijă, practic “punctul 0” al terapiilor estetice, baza pe care putem clădi frumusețea viitoare. Silfirm X face parte din categoria dispozitivelor de regenerare fracțională precum sunt și laserele ablative sau non ablative, dar și microneedelingul.Toate aceste tehnologii au rol restructurant deoarece creează în tegument fine coloane de coagulare, regenerarea fiind „din mers”, puțin vizibilă (timp de recuperare minim) și având drept resursă țesutul restant din jurul coloanelor.Restructurarea nu se adresează doar procesului de îmbătrânire ci și patologiilor cutanate:acnee activă și sechelară, melasmă, cicatrici, vergeturi, rozacee, cuperoză, etc.
Platforma SilfirmX utilizează 2 tipuri de tehnologii: microneedlingul și radiofrecvența bipolară targetată (pe nevoile pacientului și zona de lucru). Este una dintre cele mai moderne metode terapeutice fiind și primul dispozitiv RF tip pulsat din lume. Efectul regenerativ e rezultatul a 3 mecanisme: mecanic (perforarea tegumentului cu microace pe principiul microneedlingului), termic (încălzire), electrostatic (depolarizare), care provoacă modificari structurale inflamatorii controlate, conducând, în final la vindecare și restructurare cu neocolageneză și elastogeneză secundară.
Noutatea pe care o aduce acest dispozitiv e unda dublă de lucru: continuă, cu coagulare neselectivă în jurul acului și pulsată, cu coagulare selectivă pe țesut cu conductivitate ridicată (vas, membrană bazală), fiind utilă astfel în tratamentul cuperozei și hiperpigmentărilor.
Un alt atu al tehnologiei e adâncimea de penetrare a acelor de 0,3mm (adâncime maximă 4mm) care oferă acțiune la nivel de derm papilar și membrană bazală fără a deteriora epidermul (avantaje în activarea fibroblaștilor papilari și creșterea colagenului de tip 3, întărirea membranei bazale deteriorate atât în cadrul procesului de îmbătrânire, cât și în cazul cuperozei sau pigmentărilor, cu creșterea colagenului de tip 4).Astfel acest dispozitiv lucrează de la 0,3mm (derm papilar – textură, pori, riduri fine) până la 4mm (derm profund – lifting facial, cicatrici adânci, laxitate cutanată). Iată deci că avantajul e pancutanat (epiderm, membrană bazală, derm – celule, fibre, matrice extracelulară).
Utilitatea RF tip pulsat în cazul rozaceei se datorează efectului termic de modulare subcelulară asupra celulelor inflamatorii și mezenchimale dermice suplimentar acțiunii asupra vaselor.
În cazul acneei RF fracționat inhibă activitatea glandei sebacee, stimulând remodelarea dermului și celulelor epiteliale foliculare. În melasmă această tehnologie accelerează spălarea melaninei dermice și întărește membrana bazală.
În cadrul procesuluide aging intra/extrinsec terapia vizează fibroblastul senescent, regenerarea pancutanată având drept rezultat creșterea calității pielii (culoare, elasticitate, textură).
Microelectrozii SilfirmX sunt placați cu aur și fabricați de un sistem robotizat, fiind extrem de durabili și preciși. Ei sunt neizolați și conform patentului „Na Effect” care protejează epidermul, nu vor exista leziuni pe piele post tratament, practic neexistând timp de recuperare (microneedlingul clasic necesită 2-3 zile de recuperare, laserele necesită recuperare, mai puțin cele non ablative, mai mult cele ablative și vin cu interdicția expunerii solare).
Avantajele acestei terapii:
– tratament confortabil, minim invaziv,
– fără efecte adverse,
– rezultate rapide și de durată,
– ședințe scurte de tratament,
– fără timp de recuperare,
– pot fi efectuate și vara, nu țin cont de fototip,
– indicații: rejuvenare facială și corporală, acnee, cicatrici, cuperoză, rozacee, vergeturi,alopecie.
Asocieri fericite, sinergice și eficiente:
– biostimulatori colagenici ( biofillere injectabile, biocompatibile, ce stimulează intens funcția anabolică a fibroblastului),
– laserul CO2 (plus de efect pe textură, îmbogățind efectul tensor al RF cu ac),
– PRP (reparare suplimentară din resurse proprii).
Cu efect age –revers dovedit și consistent, Silfirm X oferă o întinerire îndelungată a pielii la modul cel mai inovator și minim invaziv posibil , conștienți fiind că aspectul calitativ al pielii se construiește pas cu pas și necesită efort.

Articole din aceeasi categorie