Mezoterapie, versatilitatea unui tratament simplu
Mezoterapia versatilitatea unui tratament simplu - Blog - Esderm Cabinet dermatologie estetica Suceava
Publicat la 16 martie 2021
Autor dr. Cîrlioru Ioana Maria
Categorie Blog

Mezoterapia reprezintă alfabetul frumuseții, începuturile ei, fundamentul pe care sprijinim restul procedurilor estetice, pentru că ea hrănește, repară și regenerează. Cum? Infuzând principii active cu ajutorul acului (needle mesotherapy) sau fără ac (no-needle mesotherapy), cu ajutorul aparatelor, folosind principiul iontoforezei și al electroporației. Substanțele ajung în stratul mijlociu al pielii, adică în mezoderm, de unde și denumirea procedurii.
Din 1952, când Michel Pistor a dezvoltat acest tratament, el a câștigat teren nou zi de zi și, iată, astăzi, în domeniul dermatologiei estetice avem nenumărate opțiuni derivate din combinațiile de nutrienți, pe care le adaptăm pacientului și zonei lucrate.
Preferăm mezoterapie cu ac, dovedită în studii clinice ca fiind de 5 ori mai eficientă decât cea fără ac.
Ce obținem din aceste proceduri? O piele superioară calitativ și structural, radiantă, hidratată, cu funcții îmbunătățite. Vom ține cont de vârstă, de gradul de foto sau cronoîmbătrânire și de zona pe care lucrăm.
Variantele sunt nenumărate…
Mezoterapie clasică – folosește cocktailuri de aminoacizi, de vitamine, oligoelemente, coenzime și acid hialuronic liber, în concentrație mică. Este destinată tenului tânăr și realizează hidratare și regenerare. Adaosul de substanțe depigmentante, drenante, tensoare sau trofice vasculare orientează terapia specific înspre tratamentul hiperpigmentărilor, cearcănelor, cearcănelor-pungă, vergeturilor, laxității sau cuperozei.
Biorevitalizarea este o variantă a mezoterapiei utilizată după vârsta de 30 de ani. Diferența față de mezoterapia clasică constă în concentrația mai mare de acid hialuronic liber, cu greutăți moleculare diferite, care conferă o hidratare superioară mezoterapiei având și un efect restructurant.
Biorevitalizarea cu boostere apelează la cocktailuri de substanțe combinate cu acid hialuronic linkat ,precum cel folosit pentru umplere, bineînțeles într-un grad mai mic, beneficiul fiind cel de remanență pe termen mai lung în piele (3 – 4 luni), deci ședințe mai rare, cât și o umplere ușoară a micilor imperfecțiuni și a ridurilor fine.
Mezobotoxul combină oricare dintre procedurile de mai sus cu doze mici de toxină botulinică, rezultatul constând într-un microlifting (piele mai luminoasă, hidratată, tonifiată, cu diminuarea porilor și a ridurilor fine, a secreției de sebum și sudorale). Recomandăm mezobotox-boosterul pentru un efect maximal.
Bionutriliftul combină biorevitalizarea cu cu liftingul cu acid hialuronic linkat în grad mic, rezultatul fiind acela al unui lifting lichid ușor, injectarea fiind realizată cu o canulă specială, ca și în cazul filerelor.
Bionutrishape este o altă procedură care combină în același timp biorevitalizarea cu refacerea volumelor cu acid hialuronic puternic linkat, care se injectează profund, înlocuind practic structurile pierdute (os, țesut gras).
Biorivolumetria reunește biorevitalizarea cu substanțe biocompatibile și bioresorbabile cu regenerarea, restructurarea și revolumizarea, într-un concept de refacere 3D a structurii pielii.
PRP-ul este tot o variantă de mezoterapie, dar din resurse proprii, folosind propria plasmă drept generator de factori de creștere cu rol regenerativ.
Mezoterapia la nivelul scalpului, în cazul alopeciilor, cu nutrienți și substanțe adecvate deficitelor enzimatice, metabolice, este în prezent personalizată conform testelor genetice (Trichotest).
Mezoterapia lipolitică este folosită în cazul adipozităților localizate și al celulitei, folosind cocktailuri moderne cu conținut enzimatic, lipolitic, drenant.
Putem afirma despre mezoterapie că e un tratament extrem de versatil, iubit atât de noi, medicii, dar și de pacienții noștrii, chiar dacă este o terapie cu ac, pentru că efectele se văd rapid și îndeplinesc așteptările ambelor părți.
Calitatea pielii e primul lucru la care trebuie să ne gândim când vorbim de frumusețe, sănătate și naturalețe. Efectuată din timp, mezoterapia e un instrument antiaging extrem de eficient, un fundament solid pe care putem construi frumusețea viitoare.

Articole din aceeasi categorie