Epilarea laser, secretul pielii de catifea!
Epilarea laser secretul pielii de catifea - Blog - Esderm Cabinet dermatologie estetica Suceava
Publicat la 17 mai 2021
Autor dr. Cîrlioru Ioana Maria
Categorie Blog

Secolul vitezei, femeia modernă –feminină, inteligentă, independentă, echilibrată și îngrijită. Laserele parcă au fost create pentru ea – tehnologii uimitoare, cu rezultate pe care nici măcar nu le puteam bănui în trecut.
Fotoepilarea laser e un „must” în materie de îngrijire corporală în vâltoarea zilelor pline, motiv pentru care e și una dintre cele mai frecvente terapii estetice efectuate în cabinetele noastre.
Și pentru că urmăm principiile medicinei bazate pe dovezi, preferăm laserele (YAG 1064 nm/ Alexandrite 755 nm/ Diode 810 – 940 nm) pentru că sunt terapiile de primă alegere în ghidurile medicale, în defavoarea IPL-ului de cabinet sau home-use (studiile clinice demonstrează o eficiență de 15 – 20% a dispozitivelor home-use comparativ cu laserele).
Atât laserele cât și IPL lucrează pe principiul fototermolizei selective, țintind cromatina (substanța care conferă culoare firului de păr). Laserele au lungime de undă unică, putere mare, cu o adâncime mare de penetrare în foliculul pilos, în timp ce IPLul are o plajă de lungimi de undă, putere mai mică și nu diferențiază cromatina din firul de păr de melanina (pigmentul colorat) din piele, motiv de ineficiență și risc crescut de arsură, în special la fototipurile închise. Din aceste cauze el este contraindicat în timpul verii.
Pentru un rezultat eficient, contează aparatul. Să fie bun! Întrucât sunt importante culoarea pielii, zona pe care lucrăm, culoarea părului, stadiul de creștere a firului de păr și toate setările aparatului (lungime de undă, energie, durata pulsului, timp de acțiune sau relaxare) pe care le adaptăm nevoilor pacientului.
Orice instabilitate a sursei laser, legată de calitatea aparatului sau lipsa de experiență a operatorului, se poate materializa în efecte adverse deloc neglijabile, precum arsuri, zone de hiper/hipopigmentare locală și, bineînțeles, lipsa rezultatelor.
Și, DA, epilarea laser nu e permanentă, e cea mai apropiată de acest deziderat, fiind semipermanentă, cu rezultate ce se îmbunătățesc pe măsură ce crește numărul de ședințe, deoarece în acest mod prindem foliculi care au fost inactivi în sesiunile anterioare (laserul acționează pe firul viabil, nu pe cel în repaus).
Astfel, cu o tehnologie de vârf și un operator bun, putem obține o îndepărtare a 80 – 95% din firele de păr, rezultatul variind în funcție de zona corporală. Firele de păr restante se miniaturizează, adică devin mai fine și mai decolorate.
Numărul necesar de ședințe variază între 8 – 12, distanța între acestea fiind de 4 – 8 săptămâni, în funcție de zonă (pentru că viteza de creștere a firului de păr variază de la o zonă la alta).
Indicam consult și tratament endocrinologic anterior sesiunilor laser, acolo unde este cazul. Variațiile hormonale normale (sarcina, menopauza) sau cele patologice (boli de ovar, tiroidă, suprarenală) pot restimula foliculii piloși și o parte din păr reapare.
Recomandăm 2 – 3 ședințe de întreținere anual. Rezultatele obtinute se mențin pe termen lung.
De ce să accesați fotoepilarea laser:
– este rapidă,
– ședințe rare, la 1 – 2 luni,
– foarte eficientă (inclusiv eficacitatea pe termen scurt e superioară metodelor clasice de îndepărtare a părului nedorit),
– te scutește de durere și vizita săptămânală la cabinetul de cosmetică,
– efect pe termen lung,
– o poți efectua și vara, cu condiția să nu te expui la soare sau solar timp de 3 săptămâni, înainte și după terapie,
– și, foarte important, scapi de inestetica foliculită (petele roșii și maro date de creșterea firelor de păr sub piele).
Fotoepilarea laser…e asul din mâneca femeii moderne, câștig de timp și frumusețe. Piele catifelată, fără imperfecțiuni!

Articole din aceeasi categorie