Liftingul cu fire resorbabile sau frumusețea ca un puzzle
Liftingul cu fire resorbabile - Esderm.ro Cabinet dermatologie estetica Suceava
Publicat la 17 mai 2021
Autor dr. Cîrlioru Ioana Maria
Categorie Blog

Cu proba timpului deja trecută, liftingul cu fire resorbabile întregește și împlinește puzzle-ul frumuseții procedurale minim invazive.
Vorbim de „lifting lichid”, cu acid hialuronic , de „Nefertiti lift”, obținut cu toxina botulinică sau de endoliftul laser cu efect tonifiant,regenerativ si lipolitic dar liftingul cu fire resorbabile este cel mai apropiat de cel chirurgical pentru că realizează cu adevărat un lifting, adică ridică si repozitioneaza fără să adauge volum, fără să schimbe mimica, forma sau dimensiunile feței. Acest lucru nu inseamna că el este suficient. Fiecare piesă a puzzle-ului are rolul ei bine stabilit:
– acidul hialuronic volumizează zonele lipsite de volum, umple zonele goale,
– toxina botulinică relaxează musculatura și ridurile dispar,
– firele de lifting ridică și repoziționează structuri,
– mezoterapia și PRP hidratează și regenerează,
– laserele și dermapenul retexturează suprafața pielii.
În funcție de zona facială pe care o lucrăm există o cadență specifică a procedurilor:
– în etajul superior: toxină, acid, fire de lifting
– în etajul mediu: toxină, fire, acid
– în etajul inferior: toxină, fire, acid.
Vom începe întotdeauna cu toxina întrucât aceasta relaxează tracțiunea pe care mușchii o exercită asupra tegumentului, întregul complex arhitectural facial fiind mai ușor modelabil prin celelalte proceduri.
În etajul mediu și cel inferior firele de lifting au efect antigravitațional. Abia ulterior vom putea utiliza acidul hialuronic în scop volumizator sau de conturare.
Firele de lifting sunt compuse din: PDO (polidioxanona), PLLA (acid polilactic), PCL (policaprolactona), toate fiind certificate CE (aprobate de către Institutul European pentru testare și Certificare). Ele se integrează perfect în țesuturi, sunt foarte bine tolerate și se resorb în timp. Firele de generația 3 conțin și acid hialuronic (cu un plus de efect hidratant, reparator și stimulator colagenic).
Se consideră că firele din PCL persistă mai mult timp în țesuturi, iar cele cu PLLA și acid hialuronic au efect de rejuvenare, motiv pentru care în acest moment există formule combinate care conferă atât persistență în timp, cât și efect regenerator, nu doar mecanic, de susținere.
Studiile clinice demonstrează îmbunătățirea netă a elasticității, hidratării, texturii și luminozității pielii după aceste proceduri, efecte evident vizibile la 2 luni și care persistă până la 2 ani.
Substratul este acela al unei reacții la fir cu activarea circulației, a proceselor reparatorii tisulare și a sintezei de noi fibre de colagen și elastină.
Diversității de compoziție i se adaugă și o diversitate de forme și dimensiuni, respectând nevoile diferite de la persoană la persoană.
Dacă dorim doar o îmbunătățire a texturii pielii, o piele mai luminoasă, cu un drenaj limfatic mai bun, în special în zona perioculară, vom folosi fire mici, monofilament, care se așează superficial în piele precum o rețea.
Dacă dorim reducerea punctuală a ridurilor, vom folosi fire multifilament sau răsucite.
Pentru lifting se vor folosi fire mari, cu dințișori, care se fixează în țesutul gras și ridică structurile, modelând zona în funcție de dorință.
Avantaje:
– procedura este rapidă (cca 20 – 30 de minute)
– se efectuează sub anestezie locală
– timp de recuperare rapid (majoritatea firelor sunt introduse în canule care, spre deosebire de ace, nu lezează țesuturile)
– aspect natural
– potrivită persoanelor între 35 – 60 de ani
– efect rapid și vizibil (reconturare facială cu ridicare de pomeți, reconturare linie mandibulara, estompare șanțuri nazogeniene sau riduri marionetă, ridicare sprânceană, retexturare piele laxă de la nivelul gâtului sau corpului).
Firele de lifting … piesa esențială în puzzle-ul frumuseții tale.

Liftingul cu fire resorbabile - Esderm.ro Cabinet dermatologie estetica Suceava

 

Liftingul cu fire resorbabile - Esderm Cabinet dermatologie estetica Suceava

Liftingul cu fire resorbabile – Cabinet dermatologie estetica Esderm

Articole din aceeasi categorie