Criofan-ul, vânt stelar
Crioterapia facială - Esderm.ro Cabinet dermatologie estetica Suceava
Publicat la 18 mai 2021
Autor dr. Cîrlioru Ioana Maria
Categorie Blog
Sunt terapiile estetice un carusel din care ar trebui să alegem aleatoriu o procedură sau alta? Nicidecum! E totul perfect arhivat ca într-o bibliotecă impecabil ordonată. Fiecare terapie își are locul ei. Viziunea ESDERM întâlnește grija siguranței și eficienței cu accentual pe naturalețe, sănătate și personalizare terapeutică.
Crioterapia facială în scop estetic sau criostimularea e o terapie unică din punct de vedere al conceptului, cu beneficii multiple. O încadrăm în categoria terapiilor stimulatoare de colagen, care regenerează pielea folosind resurse proprii, dar e mai mult decât atât.
E o terapie-reset care folosește principiul criosaunei dar localizate, cunoscută pentru efectul regenerant – reparator și tonifiant general, numită și „fântâna tinereții”.
Experiența e unică, extrem de relaxantă, iar rezultatul instant: piele luminoasă, strălucitoare, sănătoasă, vie. Acesta este motivul pentru care acest minitratament e atât de iubit de vedete, cu o popularitate în creștere, ideal a fi efectuat înaintea evenimentelor.
Numit și „frotox” (frozen botox), acest tratament are efect atât la nivel microcirculator cât și la nivel neuromuscular. Șocul termic produs de vaporii de azot lichid , pulverizați fin pe față, gât, decolteu, scalp sau corp va declanșa sesiuni de vasoconstricție – vasodilatație pe zona de lucru, materializate în flux sanguin crescut, mai mult oxigen, nutrienți, efect detox și drenaj limfatic îmbunătățit.
Efectul „frotox” implică și contractarea fibrelor de colagen și elastină dermice, cât și al fibrelor musculare faciale.
Beneficiile sunt atât estetice cât și medicale:
– efect antiaging: fermitate, minilift, luminozitate,
– efect antiseboreic: diminuarea secreției de sebum, a dimensiunii porilor, ușor efect exfoliant, util în tratamentul acneei,
– efect antiinflamator dovedit în studii clinice – cu scăderea citokinelor proinflamatorii și de diminuare a stresului oxidativ, util în tratamentul dermatitelor alergice și a celor inflamatorii
(eczeme, psoriazis)
– tonifiant vagal (nervul vag prezintă traseu cervical) cu efect benefic asupra tensiunii arteriale, frecvenței cardiace, digestiei, statusuui mental și emoțional (activarea secreției de endorfine)
– terapia alopeciei (activator circulator și stimulator colagenic), inclusiv a celei de la nivelul genelor și sprâncenelor,
– terapia cuperozei (antiinflamator, vasculotrofic)
– terapia cearcănelor (drenant, tonifiant)
– tonifiere pleoape
– terapia celulitei (efect drenant, activator circulator)
– activarea sistemului imun și echilibrarea microflorei cutanate,
– antialgic în algii musculo-articulare (efect antiinflamator).
Numarul necesar de sedințe pentru un efect menținut in timp e de minim 5, durata procedurii fiind de doar 10 minute.
Poate fi combinat cu alte terapii? Desigur! În special cu cele de „infuzie”, completând efectul nutritiv al acestora, sau cu variantele needle-mezoterapiei, atât a celei de la nivelul feței, gâtului și decolteului, cât și a celei de la nivelul scalpului sau corporal. În acest caz efectul calmant al crioterapiei postinjectare nu e deloc neglijabil.
O altă combinație eficientă e cu fototerapia LLT. Putem realiza astfel triplă stimulare (bio-crio-fotostimulare).
Finalul e previzibil: piele calitativ superioară, textural și coloristic.
Vă invităm în lumea – frozen pentru a descoperi acest minitratament noninvaziv, regenerant și foarte relaxant.

Articole din aceeasi categorie