Minitratamentele – frumusețe expres
Minitratamentele – frumusețe expres - Esderm Cabinet dermatologie estetica Suceava
Publicat la 26 iunie 2021
Autor dr. Cîrlioru Ioana Maria
Categorie Blog

Mileniul III și Homo sapiens, abundență tehnologică, cunoaștere, ritm alert, confuzie de valori și bunuri perisabile, uitând de noi cei autentici și de faptul că bucuria vine din lucrurile simple…
Încercând să ne adaptăm timpurilor, vă propunem azi minitratamentele, o modalitate expres de împrospătare a frumuseții, în numai 10 minute. Și avem câteva variante… unele fără timp de recuperare, altele cu timp de recuperare minim.
Criofanul e răgazul relaxant, cu efect instant iluminator și tonifiant, folosind frigul (azotul lichid) în scopul regenerării tenului, folosind resurse proprii, cu efect detox și drenaj limfatic îmbunătățit.
Endoliftul laser la nivelul peoapei inferioare realizează un minilift și poate fi realizat în doar 10 minute, fără anestezie locală, atunci când energia de lucru e mică.
Epilarea laser pe zone mici (bărbie, mustață, axilă) nu necesită mai mult de 10 minute, ca timp de lucru.
Hidro sau microdermabraziunea sunt proceduri de împrospătare a tenului prin microexfoliere mecanică sau cu ajutorul soluțiilor cu conținut de acizi și a vacuumului, cu timp scurt de lucru, ulterior o mască – cremă putând completa din mers procesul regenerativ.
IPL – ul este o procedură care nu durează nici ea mai mult de 10 minute, extrem de utilă în tratamentul “culorilor”: roșie (cuperoză, rozacee, leziuni vasculare) sau maro (melasmă, lentigo, efelide).
Laserul CO2 și laserul fracțional nonablativ la setări ușoare nu necesită anestezie prealabilă, timpul de lucru nedepășind 10 minute, dacă nu vorbim de suprafețe mari.
Laserul endovaginal nu necesită anestezie, timpul de lucru fiind foarte scurt (câteva minute).
Laserul vascular durează puțin atunci când vasele tratate sunt puține numeric.
Toxina botulinică – terapia ridurilor dinamice din treimea superioară a feței, în varianta clasică, baby-botox, mezobotox sau Nefertiti lift, nu depășește cele 10 minute, ca durată a tratamentului.
PRX-ul, peelingurile superficiale sau medii au timp de execuție mic, ulterior hidratarea și fotoprotecția fiind esențiale.
Terapia cu unde de șoc pe suprafețe mici remodelează rapid celulita, adipozitățile localizate sau laxitatea cutanată.
Iată, deci, că există și variante expres ale frumuseții și îngrijirii faciale sau corporale la care nu ar trebui să renunțăm, oricât de ocupați am fi.
Pentru toate celelalte proceduri avem nevoie de timp.
Timpul personal e tot mai valoros. Să-l folosim cu înțelepciune, trăind mai mult la modul “a fi” decât “a avea”, chiar dacă suntem Homo sapiens ai decadentului mileniu III.

Articole din aceeasi categorie