Rinoplastia medicală – baroc estetic
Rinoplastia medicală - Cabinet dermatologie estetica Esderm
Publicat la 28 august 2021
Autor Esderm
Categorie Blog

Detaliile au o importanță enormă. Atunci când sunt desăvârșite, ele ne echilibrează.
Simetria și armonia feței disting chipul natural și atrăgător. La baza acestora stă „golden ratio”, „numărul de aur”, „numărul divin”, 1/1,6, repetat la nesfârșit în natură, fiind modelul perfecțiunii în arhitectură, pictură sau muzică.
Frumusețea naturală respectă canoanele matematice, proporțiile ideale. Astfel distanța ideală de la pupilă la mijlocul obrazului trebuie să fie de 1,6 ori distanța de la pupilă la vârful nasului. Lungimea ideală a feței trebuie să fie de 1,6 ori lățimea și de 1,6 ori distanța dintre ochi și gură.
Cu o popularitate mereu în creștere, rinoplastia medicală cu ajutorul acidului hialuronic e dovada că putem obține rezultate spectaculoase cu grație și economie de mijloace.
Folosită inițial ca terapie de corecție postrinoplastie chirurgucală, astăzi a devenit un tratament de sine stătător, atunci când vorbim de o corecție ușoară.
Parte centrală a etajului mediu al feței, nasul, joacă un important rol estetic. Obiectivele artistice ale rinoplastiei medicale vizează nasul în sine (volumetrie nazală), dar și echilibrul pe care acesta îl aduce întregii armonii faciale, precum și situarea tridimensională a acestuia (în particular unghiul nazofrontal, nazolabial sau proiecția pomeților). Vorbim de o veritabilă profiloplastie medicală atunci când tratăm concomitent și buzele și bărbia.
Injectarea fillerelor la nivelul nasului întâlnește zona ideală din punct de vedere al dinamicii faciale (stres mecanic minim, mimică minimă), dar și al suportului anatomic (structură stabilă osteo-cartilaginoasă).
Particularitățile tratamentului bazate pe conceptul de anatomie morfodinamică sunt:
– injectarea se realizează profund, evitând vasele superficiale și implicit riscul de embolizare,
– se injectează acid hialuronic cu concentații mari și intens reticulat pentru a asigura volumizare, stabilitate și remanență,
– preferăm ca filler acidul hialuronic pentru că e sigur și reversibil prin injectatrea de hialuronidază,
– augmentarea nazală vizează forma și mărimea acestuia,
– efectul volumizant reconturant e mai bun în cazul pacienților cu pielea mai groasă, pielea fină fiind mai „transparentă” imperfecțiunilor,
– terapia se poate asocia cu injectarea cu toxină botulinică a mușchiului ridicător al buzei superioare și aripii nasului care conduce la coborârea nasului în timpul mimicii și aspectul de „cifoză” nazală,
– corectăm vârful nasului pentru o mai bună definire, dar și în cazul coborârii inestetice a acestuia în timpul mimicii,
– corectăm baza nasului în cazul în care dorim un efect vizual de micșorare,
– injectăm unghiul nazolabial când dorim ridicarea vârfului nasului.
În concluzie, rinoplastia medicală injectabilă oferă rezultate imediate și de durată, fiind o procedură rapidă, un strop de magie și eleganță barocă, vorbind despre noblețea unui chip armonios.

Articole din aceeasi categorie