Beauty-boost fotobiostimulator cu masca LED – Dermapen Dermaceuticals
Beauty-boost fotobiostimulator cu masca LED - Esderm.ro Cabinet dermatologie estetica Suceava
Publicat la 9 octombrie 2021
Autor dr. Cîrlioru Ioana Maria
Categorie Blog

Lumina, sursă de viață și bună dispoziție, e și sursă de frumusețe grație efectelor ei biostimulatoare la nivel celular. Rolul terapeutic al acesteia e cunoscut încă din Egiptul antic. Azi o folosim sub forma laserelor (lumină coerentă cu energii mari necesare ablației sau retexturării fracționale) și a LLLT (low level laser therapy) – terapia LED(light emitting diode), lumină noncoerentă, cu energii mici, nonablativă, cu efect stimulator.
Device-urile moderne LLLT au devenit tot mai performante pe măsură ce evidențele clinice au stabilit echilibrul lungime de undă – puls – fluență-putere-timp necesar unui efect biochimic și celular optim. Numite și „lasere reci” sau „lasere soft” aceste dispozitive cresc producția de ATP mitocondrial, au efect antioxidant, stimulează proliferarea și migrarea celulară, modulează mediatorii proinflamatori și cresc oxigenarea tisulară, având deci efect vindecător, reparator, cu utilitate atât în domeniul medical, dar și în cel estetic.
Terapile booster sunt acel plus care face diferența, îmbunătățind și completând efectul și eficiența tratamentului de bază. Ele uzual urmează terapiei inițiale, pe când terapiile primer deschid calea spre o mai bună permeabilitate, antemergând tratamentul – vedetă.
Fotobiostimularea cu masca LED – Dermapen Dermaceuticals asociază două terapii – măști suprapuse, care se potențează reciproc: masca hidrogel Lumafuse cu acid hialuronic, antioxidanți și niacinamidă și masca LED care fotoactivează principiile active din hidrogel.
Beneficiul este unul combinat:
– lumina LED cu două lungimi de undă: roșu (633nm) și NIR (near infrared – 830nm), prin fotonii emiși realizează fotobiostimularea fibroblastelor, microcirculației, a sintezei de factori epidermici, vasculari și dermici, efectul fiind restructurant, antiaging și calmant,
– masca hidrogel nutrește țesuturile pentru o mai bună regenerare, efectul instant fiind net vizibil: hidratare, luminozitate,
– cromoterapia LED cu efect eliberator de serotonină și endorfine, relaxant, boost al stării de bine.
Rolul de booster al acestei măști îi conferă versatilitate în utilizare și asociere (de la Dermapen, peelinguri, tratamente de curățare a tenului acneic până la mezoterapie, injectare de orice fel sau chiar post laser). Poate fi folosită și ca terapie de sine stătătoare sub forma a trei ședințe săptămânale,cure de o lună.
Modul de utilizare e extrem de simplu și foarte practic, masca LED din silicon flexibil fiind în strâns contact cu hidrogelul și asigurând astfel distanța optimă față de piele, pentru un efect terapeutic maximal. Diferența față de dispozitivele home-use sau alte dispozitive de pe piață constă în calitatea luminii LED, dar și a distribuției și distanței acesteia față de tegument, ultimele dovezi științifice accentuând importanța distanței dintre sursă și zona tratată ,parametru care influențează în mod considerabil rezultatul final.
Indicațiile sunt nesfârșite:
– booster al terapiilor estetice,
– rozacee,
– acnee,
– pori dilatați,
– pigmentări,
– riduri fine,
– piele deshidratată,
– alopecie.
Iată deci că există terapii eficiente, noninvazive și relaxante, mici detalii ale vieții de zi cu zi, construind imaginea noastră de acum în modul cel mai natural și firesc posibil.

Articole din aceeasi categorie